Фокачча. Тісто та 3 найкращих рецепти

Багато хто вважає, що фокачча - це попередниця піци. За способом приготування вона майже ідентична піці, але тільки без специфічної начинки.
Пропонуємо вам кілька варіантів  різноманітної фокаччі. Так би мовити, на будь-який смак!
Як приготувати тісто для фокаччі

Інгредієнти:


Борошно пшеничне 1,8 кг
Вода 1 л
Сіль морська дрібна 50 г
Олія 20 г
Дріжджі свіжі 20 г
Спосіб приготування

При приготовці тіста для фокаччі ви можете скористатися нашими порадами.
У велику миску влити холодну воду, додати дріжджі і перемішувати до повного їх розчинення. Поступово додати у воду 900 г борошна, при цьому злегка помішуючи руками "тісто", до повного розчинення грудок.

Додати сіль і перемішати. Додати решту борошна, ретельно перемішати, додати олію і теж перемішати. Замішувати тісто до повного вбирання олії, після цього продовжувати вимішувати тісто на столі.
Замішувати до тих пір, поки тісто не стане однорідної консистенції і не перестане прилипати до рук. Залишити тісто при кімнатній температурі на 1-2 години, воно повинно вирости в об'ємі в 2 рази.

Фокачча:   три рецепти приготуванняБагато хто вважає, що фокачча - це попередниця піци. За способом приготування вона майже ідентична піці, але тільки без специфічної начинки.
Пропонуємо вам кілька варіантів  різноманітної фокаччі. Так би мовити, на будь-який смак!
Як приготувати тісто для фокаччі
Інгредієнти:
Борошно пшеничне 1,8 кг

Вода 1 л
Сіль морська дрібна 50 г
Олія 20 г
Дріжджі свіжі 20 г
Спосіб приготування
При приготовці тіста для фокаччі ви можете скористатися нашими порадами.
У велику миску влити холодну воду, додати дріжджі і перемішувати до повного їх розчинення. Поступово додати у воду 900 г борошна, при цьому злегка помішуючи руками "тісто", до повного розчинення грудок.
Додати сіль і перемішати. Додати решту борошна, ретельно перемішати, додати олію і теж перемішати. Замішувати тісто до повного вбирання олії, після цього продовжувати вимішувати тісто на столі.
Замішувати до тих пір, поки тісто не стане однорідної консистенції і не перестане прилипати до рук. Залишити тісто при кімнатній температурі на 1-2 години, воно повинно вирости в об'ємі в 2 рази.
Фокачча:   три рецепти приготування
Фокачча з цибулею
Інгредієнти:
Тісто 300 г (1 кулька)
Оліяоливкова  100 г
Цибуля червона  1 шт.
Спосіб приготування
Змастити деко розміром приблизно 30х30 см оливковою олією. Рівним шаром розкачати тісто в деку, краї залишаючи трохи товщими.
Змастити тісто оливковою олією. Цибулю нарізати кільцями і розподілити по фокаччі. Поставити в попередньо розігріту до 180 ° С духовку на 15 хвилин.
Фокачча з помідорами чері
Інгредієнти:
Тісто 300 г (1 кулька)
Олія оливкова  100 г
Помідори черрі 150 г
Спосіб приготування
Змастити деко розміром приблизно 30х30 см оливковою олією. Рівним шаром розкачати тісто в деку, краї залишаючи трохи товщими. Змастити тісто оливковою олією.
Помідори нарізати на 4 частини і розподілити їх по фокаччі, поставити в попередньо розігріту до 180 ° С духовку на 15 хвилин.

Фокачча з розмарином
Інгредієнти:
Тісто 300 г (1 кулька)
Олія оливкова  100 г
Розмарин 1 гілочка
Спосіб приготування
Змастити деко розміром приблизно 30х30 см оливковою олією. Рівним шаром розкачати тісто в деку, краї залишаючи трохи товщими. Змастити тісто оливковою олією.
Розмарин нарубати і рівномірно розподілити по фокаччі, поставити в попередньо розігріту до 180 ° С духовку на 15 хвилин.
За аналогічним рецептами ви можете приготувати і інші види фокаччи: з орегано, пармезаном, грибами, соусом "Песто" і так далі.

Смачного!


Фокачча з цибулею
Інгредієнти:
Тісто 300 г (1 кулька)
Оліяоливкова  100 г
Цибуля червона  1 шт.
Спосіб приготування
Змастити деко розміром приблизно 30х30 см оливковою олією. Рівним шаром розкачати тісто в деку, краї залишаючи трохи товщими.
Змастити тісто оливковою олією. Цибулю нарізати кільцями і розподілити по фокаччі. Поставити в попередньо розігріту до 180 ° С духовку на 15 хвилин.
Фокачча з помідорами чері
Інгредієнти:
Тісто 300 г (1 кулька)
Олія оливкова  100 г
Помідори черрі 150 г
Спосіб приготування
Змастити деко розміром приблизно 30х30 см оливковою олією. Рівним шаром розкачати тісто в деку, краї залишаючи трохи товщими. Змастити тісто оливковою олією.
Помідори нарізати на 4 частини і розподілити їх по фокаччі, поставити в попередньо розігріту до 180 ° С духовку на 15 хвилин.

Фокачча з розмарином
Інгредієнти:
Тісто 300 г (1 кулька)
Олія оливкова  100 г
Розмарин 1 гілочка
Спосіб приготування

Змастити деко розміром приблизно 30х30 см оливковою олією. Рівним шаром розкачати тісто в деку, краї залишаючи трохи товщими. Змастити тісто оливковою олією.
Розмарин нарубати і рівномірно розподілити по фокаччі, поставити в попередньо розігріту до 180 ° С духовку на 15 хвилин.
За аналогічним рецептами ви можете приготувати і інші види фокаччи: з орегано, пармезаном, грибами, соусом "Песто" і так далі.

Смачного!

Джерело

Поділитись в Google Plus