"Борщовий набір буде лідером подорожчань до кінця року. Може бути (подорожчання – ред.) до 20% до кінця року. Зараз ціна на овочі трохи провалилась, через сезон, і відповідно, стала трохи нижчою європейської, але вона вирівняється вже через місяць-два", – повідомив О.Дорошенко.
Він наголосив, що ціни на овочі почали зростати вже цього тижня. "На цьому тижні подорожчав перець, кабачки, баклажани і помідори. Овочі вже почали рости в ціні", – зазначив експерт.
О.Дорошенко також зауважив, що в новому сезоні подорожчає м’ясо.
"Ріст ціни (на м'ясо – ред.) буде. Тому що українська ціна на м'ясо дешевша європейської. Проте тут все впирається в нашу купівельну спроможність, але це не загальмує ріст (ціни – ред.) на м’ясо. І ріст буде відбуватись до кінця року. Вже в грудні ми отримаємо однакову ціну з Європою і побачимо більше імпорту, ніж зараз", – відзначив експерт.
Він наголосив, що яловичина може подорожчати на 5 гривень, а ціна на куряче філе у вересні буде більше 100 гривень за кілограм. Експерт також повідомив, що ціна на яйця в Україні залежатиме від багатьох факторів, у тому числі від того, чи відкриють експорт.
"Якщо відкриють експорт, ціна (на яйця – ред.) буде рости ще більше, а якщо не відкриють, дійдемо до 25 гривень", – додав експерт. Нагадаємо, раніше експерт повідомляв, що зростання цін на продукти харчування або їх значне коливання українці відчують вже восени.
Blogger Comment
Facebook Comment