Лікарі: Шашлик може призвести до онкології

Блиснуло сонце – час смажити шашлик. Однак в ньому може бути чимало найрізноманітніших «сюрпризів» у вигляді гельмінтів.

Шашлик – смачно, але… Ви знаєте, що в шашлику живуть гельмінти? Довгенькі білі огидні черв’ячки. Навіть найбільш просмажений на вигляд шматок м’яса не можна назвати термічно обробленим. Адже температура смаження м’яса на вогнищі не більше 70 градусів. Вона не здатна вбити паразитів.

Міф: У шашлику живуть гельмінти

«Глисти найчастіше зустрічаються в свинині. Якщо шашлик зі свинини не прожарити на вогні добре – в ньому можуть залишитися личинки глистів», – говорить гастроентеролог Інна Павлик.


Тож, щоб не схопити черв’яка, або оберіть м’ясо іншої тварини або гарненько його промаринуйте у  кислому маринаді та добре просмажте!
Міф підтверджено

Любите шашлик? Готуйтеся хворіти! Небезпечні сполуки, які містяться в димові можуть змінювати ДНК людини. А це перший крок до онкології.

Міф: Шашлик призводить до раку

«Канцероген з’являється тоді, коли на кінчиках кусочків м’яса відбувається завуглення, тобто коли цей жир перегорає. Загроза онкології існує. Але це тільки тоді, коли людина вживає шашлик кожен день. Від одноразового вживання воно не виникне», – говорить лікар.

Щоб шашлик викликав рак, згорілим  м’ясом вам треба снідати обідати і вечеряти. Проте ризик все ж таки є!

Міф підтверджено
Поділитись в Google Plus