Сирна паска без випічки

Я дуже люблю сирну паску, і напередодні свята завжди намагаюся порадувати своїх близьких. У цієї страви є безліч рецептів. Вона може бути простою або з додаванням цукатів, ізюму, горіхів. За способом приготування паска робиться або вологим методом, або заварним. Прикрашається різними кольоровими цукровими кульками, чи можна, знову ж таки, використовувати мармелад або горіхи. Ця сирна паска була приготована заварним способом. Давайте зробимо її разом.

Часу на її приготування знадобиться хвилин 30-35, а потім вона повинна відстоятися годин 12 не менш, щоб стекла зайва рідина.

Інгредієнти:
сир домашній – 1000 г;
цукор – 275 г;
масло вершкове – 150 г;
сметана – 200 г.


Процес приготування сирної паски.

Сир перекручуємо через м'ясорубку не менше 2 разів, щоб розбити всі крупинки.

1

У мене вийшов сир після пропуску через м'ясорубку начебто і однорідний, але все ж трохи траплялися крупинки. Якщо ви сумніваєтеся в хорошому розтиранні, то його можна пропустити крізь сито або подрібнити блендером.


Я його пропустила через блендер. Це зайняло багато часу, зате сир розм'як, став однорідної кремоподібної маси. Консистенція з твердого змінилася на рідку однорідну густу масу. Додаємо туди 1 яйце і відставляємо в сторону. Сир відразу кладіть після блендера або м'ясорубки у велику глибоку ємність, в неї ми будемо додавати другу суміш.



У невелику літрову каструльку ріжемо кубиками масло. Ставимо на повільний вогонь і чекаємо, поки воно не розм'якне.

Коли масло розтануло, в нього кладемо весь цукор і сметану, перемішуємо і трохи нагріваємо до повного розчинення цукрових крупинок.


Після цього розбиваємо в каструлю яйця, що залишилися і перемішуємо вінчиком. Тепер не відходимо від каструльки і весь час перемішуємо вінчиком або ложкою, поки суміш не доведемо до кипіння. Кип'ятити не треба!

Готову гарячу масу виливаємо в миску з протертим сиром і перемішуємо. Хто пропустив сир через блендер, тому простіше це зробити. Не забудемо додати сіль і ванільний екстракт. У кого його немає – покладіть ванільний цукор.

Непогано буде скористатися вінчиком для отримання однорідної сирно-кремової маси.



Тепер саме час покласти сир у форму. Але якщо її у вас немає, можна спорудити конструкцію самому, як робили наші мами і бабусі, паска від цього гірше не стане. Візьміть звичайний друшляк або металеве плоске сито, поставте на глибоку тарілку так, щоб дірочки дна повністю потрапляли в тарілку.



Марлю в 2 складання покладіть на дно друшляка, обов'язково попередньо змочивши водою. Це робиться для того, щоб потім легко було витягнути паску з форми.



Налийте сирну масу в приготовлену ємність і зверху зав'яжіть на вузол кінці марлі міцними нитками, попередньо зібравши їх в пучок так, щоб ніде не залишилися отвори і не вислизнув наш сир.



Зверху вузла покладіть тарілку, відповідну за розміром дном наверх, а на неї – тягар. Не ставте замість вантажу банку з водою або щось подібне з плоским дном. Краще покладіть розфасований пакет крупи або цукру. Справа в тому, що сирна маса може стікати і рухатися, а з плоского дна тарілки вантаж на такій же рівній підошві просто впаде. В холодильник класти конструкцію не обов'язково, нехай стоїть при кімнатній температурі.



Через 12 годин звільняємо паску з-під марлі. Кладемо на тарілку вгору тією стороною, яка була внизу.


Тепер її можна прикрасити. Я трохи посипала кокосової стружки.



Зі святом і гарних вам свят!

Джерело
Поділитись в Google Plus